• تاریخ انتشار : 1400/08/20 - 18:54
  • بازدید : 102
  • تعداد بازدید : 100
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران

گفتگو با همکاران مراکز خدمات جامع سلامت لیله القدر و صفاری

لیله القدر اولین مرکز شبانه روزی کرونا در شرق تهران

گفتگو با  همکاران مراکز خدمات جامع سلامت لیله القدر و صفاری

لیله القدر  اولین مرکز شبانه روزی کرونا در شرق تهران

پنج شنبه 20 آبان ماه 1400 اول صبح  به سراغ همکاران مرکز خدمات جامع سلامت  لیله اقدر اولین مرکز  شبانه روزی غربالگری کرونا در شرق تهران رفتم . خدارو شکر خبری نبود . انگار جنگ بین کرونا و مردم ما با ، شکست کرونا در حال پایان است . یعنی حال و هوای امروز لیله القدر نسبت به آن همه ، هم همه و هراس و وحشت اسفند ماه 98  الان آرامش  برقرار بود . مردم دیگر بدون وحشت و تک و توک  جهت غربالگری به این مرکز مراجعه  می کردند. پای صحبت های دکتر معصومه نیکو قدیمی ترین و می شه گفت  یکی از پزشکان حاذق مرکز بهداشت شرق تهران نشستم از خاطرات آن زمان یعنی اسفند ماه 98 پرسیدم با بغض و حلقه های اشک چشم پاسخ می داد. که  آن زمان  همه لحظه ها تلخ و غم انگیز بود . همه تلخی،  شیرینی از آن زمان به یاد نداشت . فقط امیدشان به این بود که 2 ماهه  این بیماری کوله بارش را جمع کند و برود .   یعنی گمان میکردند که اینگونه باشد. اما این آرزو و امید 2 سال است که از خدا همچنان درخواست می شود حالا کی بر آورده شود آن هم خدا داند و بس . همه کارکنان این مرکز در 3 شیفت کاری دعایشان این بود . آن زمان قدیمی ترها و باسابقه ترها  گمان می کردند این بیماری هم ماند آنفلوانزای H1N1   ،   یا حداکثر 4 ماهه تمام می شود و به شرایط عادی بر گردیم . دریغ از این که 2 سال و اندی هست هنوز با ما و همشهریان مان  و کل بشریت یقه به یقه می شود و رهایمان نمی کند .مگر به کمک خداوند باریتعالی ، گفتند با هر سختی و مشقتی بود بالاخره از آن حالت بحران با شروع واکسن همگانی خارج شدیم . بعد از شروع واکسن دیگر کم کم اوج گرفتن بیماری بین مردم کمتر شده بود و الان داریم به شرایط عادی نزدیک می شویم. شیرینی های تلخی آن زمان همدلی هایمان و پشت به پشت هم دادهایمان بود این به هم گره خوردن ها برای ایجاد سدی محکم در برابر بیماری  می تواند از شیرینی های  این دوره باشد. به سراغ یکی از مراقبین سلامت  مرکز رفتم دل پری داشت انگار خسته و آشفته بود  دوست نداشت صدایش ضبط شود و یا مصاحبه ای انجام دهد. با هم گپ و گفتی کردیم تا بلکه کمی آرام تر شود و شاید از روز مرگی خارج گردد. دکتر سیمین کاظمی هم  یکی دیگر از پزشکان پای کار این مرکز است . با  ایشان هم صحبت کردم . از بیماری و اطلاعات اولیه پزشکان نسبت به این بیماری در ابتدای کار شروع کردم تا رسیدم به الان که دیگر پزشکان بخش کرونا در تشخیص و افتراق این بیماری  از بیماری های  مشابه نسبت به متخصصینی که شاید کمتر با این بیماری سروکار داشته اند توانا تر شده اند . و البته مردم هم به این پزشکان اعتمادشان بیشتری دارند.  . علتش هم این است که  مردم ما هم خوب می دادند که طبابت علاوه بر علم روز مهارت  و تجربه هم هست و پزشکان  هر چه بیشتر در کار طبابت در یک رشته باشند و با  کیس ها و موارد گوناگون مواجهه  شوند بیشتر خواهند آموخت . و این باعث شده که اعتماد مردم به پزشکان مراکز غربالگری نسبت به قبل بیشتر شده است.و دیگر کمتر اصرار به نمونه گیری و انجام تست دارند. در واحد نمونه گیری هم باز هم صحبت از وحشت و اضطراب سال 98 و 99 و آرامش امسال شد .  وقتی از دیداری همکار آزمایشگاهی یمان پرسیدم این مدت چه درسی گرفتی چه زیبا گفت که: صبوری ، صبوری و صبوری تنها و  بهترین درسی است که من و همکاران در این بحران آموختیم.

بعد از این مرکز پراز ماجرا به سراغ مرکز صفاری که گوشی از این تهران بزرگ در حال خدمت به همشهریان جنوب شرق تهرانه در محلهای محروم در حال خدمت هست رفتم دکتر  مجید عماالدین  پزشک و مسئول این مرکز هم که از جمله افراد شرکت کننده در شیفت های سخت اولین روزهای کرونا بوده ، هم یاد از سختی ها و دشواری های آن زمان کرد.یم  که با  شروع واکسن رو به آرامش است .  مراقبین سلامت این مرکز هم گفته هایی مانند سایر همکاران داشتند انگار همه با هم در مرکز بهداشت شرق یک دل  و یک رنگ شده ایم. همه گفتهها  در همه واحدها تقریبا یاداز وحشت اول  بروز بیماری و آرامش و خروج از بحران امروز را  دارد.

و اما همکاران این دو مرکز هم ای کاش هایی دارند

 حال که  به نظر می رسد  از حالت بحران خارج شده ایم .، ای کاش مرکز لیله القدر فضایی مجزا برای خدمت رسانی به مراجعین کرونایی نسبت به سایر مراجعین داشت و به عنوان واحد غربالگری از ضمیمه واحدهای اداری و ستادی جدا می شد.

ای کاش  همان طور که نیروهای حراستی و نیروهایی به عنوان واکسیناتور و ثبات از سایر واحدهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی و سایر ارگان ها و ادارات ،  به کمک ما در غربالگری و  اجرای طرح واکسن آمدند. چند نیروی خدماتی هم با هدف قدرتمندکردن نیروهای پشتیبانی به جمع ما اضافه می شدند . تا کار کردن در سایر حیطه ها  راحت تر می شد . وجود و حضور نیروهای خدماتی و پشتیبانی امری مهم در هر بحرانی است که در این بحران اصلا توجهی به آن نشد.

 همکاران مرکز صفاری از مسئولین خواستند با نظر به این که بحران طی شده است و تعداد مراجعین به این مرکز جهت دریافت واکسن در ساعات پایانی روز و روزهای تعطیل کم شده است .  در صورت صلاحدید مسئولین  فعالیت این مرکز در روزهای تعطیل، نعطیل اعلام گردد. تا همکاران هفته پیش رو را با انرزی بیشتری آغاز کنند.

لحاظ شدن هزینه ایاب و ذهاب  برای پرسنل، به عنوان  پیشنهاد به مسئولین  نیز بیان شد

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار بهداشتی
  • کد خبر : 109917
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن